tisdag 11 oktober 2011

Vecka 41 - Den andra läsningen!

Runt 28 veckor är det sedan vi fick kontakt med er och era texter som ni valde att skicka in till Dramatikerprojektet. En vår och en sommar och en liten bit in på hösten senare är vi här. I morgon träffas vi på Masthuggsteatern i Göteborg och då kommer era texter att möta en publik. Teatrar, studenter, bibliotekarier, pedagoger, vänner och många andra kommer förhoppningsvis finnas i gradängen på Masthuggsteatern och ta del av när nio skådespelare; Kristin Falksten, Pamela Cortés Bruna, Peter Lorentzon, Hans Brorson, Staffan Nattsén, Emmeli Stjärnfeldt Johansson, Jan Coster, Lisbeth Johansson och Olle Liljas läser det ni skrivit och ger era karaktärer än mer liv.

Vid sex tillfällen i varje stad och en workshophelg har ni på plats och med eget arbete hemma arbetat, skrivit och skrivit om. Ni har vågat gå tillbaka och ändra och ibland helt byta riktning. Ni har gett texten en bit av er själva. Precis så som en kreativ process ofta fungerar. Dramatikerprojektets uppgift med att skriva ett grovmanus på ca 20 sidor har ni alla lyckats med och projektets syfte att stimulera unga människor att skriva har fullföljts. Vissa av manusen är inte ens särskilt grova längre utan  slipade och relativt färdigformade till den form och med det innehåll ni vill ha. Andra kommer kanske att plockas upp igen, av er eller någon annan som vill arbeta vidare med era texter och er.

Ambitionen har varit hög i projektet, både vad det gäller det organisatoriska med ett projekt i två (tre) städer; Trollhättan och Alingsås och lite Göteborg, samt att vi har varit en stor grupp. Så här när det drar mot slutet så tror jag mig kunna säga att vi har lyckats hålla den höga ambitionen hela vägen, att vi nådde långt helt enkelt. Det fina med att texterna är tryckta och finns samlade i kompendiet "Nio röster - Nio texter" är att de kan leva vidare och spridas.



Vi, jag, Jonathan Lehtonen och Lisa Nowotny, trodde nog att det skulle bli roligt att arbeta med Dramatikerprojektet och få träffa er, unga, kanske blivande dramatiker - men att det skulle vara så här roligt hade vi kanske ändå inte vågat trott!

I morgon kommer jag vara en stolt projektledare för Dramatikerprojektet! Tack för det!
Varma hälsningar Lisa Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar