torsdag 21 april 2011

Glad Påsk!


Nu har vi också varit på Kaboomhuset i Alingsås och också äntligen fått träffa er där. Det känns skönt  att nu ha fått ett ansikte på varandra; Anna, Agnes, Cornelia, Johanna, Lien, Lisa, Britta och Andrea och så jag och Jonathan. Efter Påsk kommer vi också att få träffa Annelie och Pierre - vilket vi ser fram emot.

På de första träffarna har vi talat om dramatikerns roll och om vad det kan innebära att skriva en text som andra sedan ska tolka. Ni har fått skriva om en viktig händelse och sedan tala om den utifrån att den skulle berättas för eventuella olika åldersmålgrupper. Både i Trollhättan och i Alingsås har vi nosat på den övergripande temarubriken Makt och Maktlöshet och hur vi tänker kring den. Det var verkligen spännande att höra hur ni tänker kring de orden och vad de kan innebära i vardagen.

Igår på onsdagen var jag och såg Systarna på Backa teater i Göteborg. Den handlar om vad som hände Askungens styvsystrar utifrån deras perspektiv. Förutom att föreställningen hade en fantastisk kostym och scenografi och skådespelarna var strålande så är den också intressant för oss eftersom det i föreställningen finns texter från unga människor som vävts samman med Malin Lindroths manus. Hoppas, hoppas, kanske, kanske kunde vi få till att gå och se den tillsammans.

Tills nästa vecka har vi bett er att skriva ca en sida om en  presentation av en idé av det ni vill skriva som. En sådan presentation brukar kallas för synopsis och kan vara en hjälp till att komma igång med själva berättelsen. Glöm inte att maila den så skickar jag vidare till varandra.

Men innan dess är det påsk och idag far häxorna enligt traditionen till Blåkulla för att festa loss med djävulen! Men det är ju en annan berättelse.

Glad påsk på er i alla fall så ses vi nästa vecka!

Lisa Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar