onsdag 8 juni 2011

Glad sommar (men ta inte sommarlov helt ännu)!

Igår och idag har vi haft avslutande sommarträffar i Trollhättan och Alingsås. Hur har det gått sedan workshophelgen? Har ni ändrat och skrivit mycket i era texter? Hur mår ni?

Ja, lite så var ingångarna för de här träffarna. Innan vi sågs hade deltagarna till uppgift att maila in sina texter till oss utifrån den feedback vi gav efter helgen. Dock visade sig att många har haft fullt upp med mycket annat i livet. Att inspirationen funnits där direkt efter helgen men att det sedan tappades bort en aning. Skolan, jobb och livet har varit där och knackat på. Och precis så kan det ju vara i en skrivprocess. Det är inte alltid man får till det, det är inte alltid man har tid och.... Men då kör vi på det tänkte jag och Jonathan så vi lät deltagarna börja med att skriva om sin skrivprocess. Hur de skriver? Var de skriver? Vilken tid på dygnet de skriver? Hur det känns? Var de får sina idéer ifrån? Om de vet hela berättelsen när de startar eller om den växer fram?

Det är så fint att se hur deltagarna tar sig an uppgiften och skriver, protesterar en aning med kommer fram till sin egen process och också vågar tala om den och dela med sig av den. Ni är modiga - mest hela tiden! I Alingsås hann vi också äta glass på torget och i Trollhättan satt vi kvar till det fina N3 huset stängde för kvällen. Alla deltagare fick också personliga samtal där mycket handlade om att det nu är dags att ta ett rejält tag i sin text, ge den möjlighet att växa och att skapa utrymme för det där med skrivprocessen!

I veckan stod det nu också klart att en av deltagarna tyvärr kommer att lämna projektet. Och det var just det där med tid och att få till det. Ibland passar det inte bara eller annat kommer i mellan. Så fungerar det också.

Nu lite sommarkänsla - men vi hörs igen på mailen i slutet av juni!
/Lisa Lindén projektledare & dramaturg Dramtikerprojektet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar